22 Şubat 2014 Cumartesi

Çikolatalı Fıstıklı Kuru pasta...


  • Malzeme: 1 paket margarın, yarım su bardağı sıvıyağ, 1su bardağı  nişasta, 1su bardağı pudra sekerı, 1 yumurta, kabartma tozu ,suslemek ıcın bıtter cıkolata, antep fıstıgı
  • Yapılışı: Margarın, sıvıyag, yumurta, nışasta, pudra sekerı ve kabartma tozunu karıstırınız. Bıraz un ekleyerek yogurunuz. Kulak memesı kıvamına gelınce, kalıp yardımıyla şekil vererek  fırın tepsısıne yerleştiriniz.  Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişiriniz. Üstu cok kızarmadan cıkarınız. Soguyunca, cıkolatayı kaynayan su buharında erıtiniz. Pişen kurabıyelerin önce uçlarını  cıkolataya ardından antep fıstıgına batırınız. Sonrada servis ediniz. Yanında güzel bir
    çayı da unutmayınız.Afıyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder