18 Ocak 2014 Cumartesi

KABAK TATLISI

SEVİLAY'IN MUTFAĞINDAN KABAK TATLISI



MALZEMELER; 2 kilo balkabağı 3 bardak toz şeker 1 bardak dövülmüş ceviz

YAPILIŞI; Kabağı dilimleyip,Kabuklarını soyunuz. Çekirdeklerini tamamen çıkarınız. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye güzelce diziniz. Toz şekeri bu dizdiğiniz kabakların üzerine tamamen serpin. Bir bardak su ialve ediniz. Kabak pişmeye başlayınca kendi suyunu vereceği için fazla su vermenize gerek yok. Suyunu kattıktan sonra tencerenizin kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişiriniz. Ocağınızı en kısık hale getirip pişen kabakların üzerine parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker dökünüz. Tencerenin kapağını yine kapatınız ve 5 dakika daha pişiriniz. Artık ocağınızı kapatabilirisniz. Kabak tatlınız hazır. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz, fındık ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. 
Bize de afiyet olsun demek düşer.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder