10 Ocak 2014 Cuma

SEVİLAYIN MUTFAĞI ETİ PUF

MALZEME

KEK İÇİN: 3 Yumurta, Yarım su bardağı sıvı yağ, 1 Su bardağı Şeker, 1 Su bardağı Süt, 2 Yemek kaşığı Kakao, 1 Paket Vanilya, Yarım paket Kabartma tozu,

İÇİ İÇİN: 1 Paket Muzlu Kremole 1 Paket sade krem şanti

YAPILIŞI: Kek malzemeleri bir kaba konularak karıştırnız. Bir tepsiye boşaltınız ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriniz. Yuvarlak bir kalıpla veya çay bardağıyla yuvarlak kalıplar yapınız.Tepsiden kalıplar çıkarılınca etrafta kalan kek parçalarını mutfak robotuyla toz haline getiriniz. Başka bir kapta krem şanti ve muzlu kremoleyi karıştırınız. Katı hale gelene kadar çırpmaya devam ediniz. Bu karışımı kaşıkla kesilen yuvarlak keklerin ortalarına koyunuz. Daha sonra toz haline getirdiğiniz kek tozlarını el yordamıyla  bu yuvarlak keklerin her tarafına gelecek şekilde kaplayınız. Artık eti puflarınız hazır. Yanında güzel bir çay yada mis gibi bir kahve ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder